HB epoxy coat op de bodem en spanten

Nu de motor- en kielbalken en de definitieve spanten zijn geplaatst is het tijd voor een kleurtje. De coating die is aangebracht is de High Build Epoxy Coat van Epifanes. Deze coat is een twee componenten epoxy basisverf. Het voordeel van deze coating is dat we snel laagdikte kunnen opbouwen voor een egaal oppervlak. Bovendien kunnen we ook nog materiaal op deze laag lijmen vanwege zijn epoxy basis.

We hebben besloten enkel de bodem en de definitieve spanten te voorzien van een de HB Coat. Het visuele aspect speelt hierin een grote rol. Beiden waren we van mening dat de constructie te zien moest blijven. Op deze manier krijg je een mooi contrast tussen de motorbalken, de grijze bodem en de blanke lattenbouw van de zijdes.

We zijn wat uurtjes zoet geweest met het afplakken van de kiel- en motorbalken en de zijkant tussen de spanten. Maar we zijn er inmiddels achter dat wat extra tijd in de voorbereiding zijn vruchten afwerpt in the long run.

De boot is klaar voor de HB Epoxy Coat

Het aanmengen van de HB Epoxy Coat 

Met een kwast behandelen we eerst alle lastig te bereiken hoekjes. Zorg voor goede persoonlijke bescherming zoals op de volgende foto’s!

De grote vlakken worden mbv een verfroller ingerold. 

Job’s done!

De volgende dag is er nog een laag gerold voor een perfecte dekking en bescherming. Wanneer je binnen 48 uur de volgende laag aanbrengt hoeft er tussendoor niet geschuurd te worden en is er een goede chemische hechting.

Nu kunnen we verder met de dekconstructie. Lets go!

One comment

Geef een reactie