Mahonie en vacuümtechniek

 

Nu de dekplaat bevestigd is op de dekconstructie, zijn we aangekomen bij het aanbrengen van het Mahonie op de zijkanten en het dek. Dit zal de boot zijn mooie klassieke look geven. Aangezien alles vanaf dit stadium zichtwerk is extra aandacht geboden. Alles wordt bevestigd door middel van vacuümtechniek. Verderop in de post zal duidelijk worden wat dit precies inhoudt.

We zijn begonnen met de zijdes. Hiervoor hebben we via Houthandel van de Stadt prachtige vol kwartierse delen Mahonie kunnen krijgen. De delen zijn 6 meter lang en bevatten geen enkele knoest. Het is zaak om alle delen in de goede vorm te zagen en te schaven voor we ze op de boot kunnen lijmen. Dit om het hout zo efficiënt mogelijk te gebruiken en het afval te minimaliseren.

Jurriaan zet de juiste lijnen uit

Sjoerd zorgt dat de twee gespiegelde delen goed op elkaar geklemd zijn zodat hij in een keer twee gelijke delen kan zagen voor beiden zijdes

De zak wordt dichtgeplakt met het zwarte stickytape

Het lijmen is een verhaal op zich. Klemmen met lijmtangen is niet mogelijk door de ingewikkelde vorm van de romp. Vandaar dat we vacuümtechniek gebruiken. Dit werkt als volgt; je fixeert het deel hout dat je op de boot wil lijmen. Om dit onderdeel wordt een luchtdichte zak geplakt. Met behulp van een vacuümpomp wordt de lucht uit de zak gezogen en wordt het hout in de vorm van de romp geperst. Het vacuüm trekt het deel strak tegen de romp van de boot. Het zorgt er niet alleen voor dat het Mahonie mooi in de uiteindelijke vorm wordt verlijmt, maar ook voorkomt het de kans op luchtbellen onder het Mahonie.

Voordat de houten gang op de boot kan wordt hij eerst nog ingesmeerd met opgedikte epoxy van Mr. Boat

Voordat een gang op de boot kan worden gefixeerd is het zaak dat alle epoxy van de voorgaande gang weg wordt gehaald zodat je een mooie sluitende naad krijgt.

Sjoerd krapt de laatste epoxy weg

Hier is de laatste gang te zien die we op de zijdes plakken

Nu de zijdes met het mahonie bekleed zijn rest ons het dek nog. Geen van ons had eerder een dek gelegd dus stap voor stap zijn we aan de slag gegaan. We zijn begonnen het uitleggen van het lijfhout. Dat is de buitenste rand van het dek. Belangrijk bij dit deel is dat het een mooie strokende lijn is. Deze lijn is erg bepalend voor de uiteindelijk look van de boot.

Na deze delen hebben we de tussendekjes gelegd zoals hieronder te zien is. Wederom hebben we alles met vacuümtechniek bevestigd.

De tussen dekjes van het achterdek zitten hier in de vacuümzak

Sjoerd verwijdert hier de restanten van de vacuümzak

Er rest ons enkel nog het voordekje en de spiegel!

Hier worden de dekdelen op maat geschaaft

De spiegel in de vacuümzak

Het was even werk maar nu alles bekleed is kunnen we naar de volgende fase! Binnenkort meer over het schaven en schuren van het dek en het frezen van de biezen.

Voor de oplettende kijker is te zien dat al het hout op de boot is gespiegeld! De nerven op beide zijdes zijn dus symmetrisch!

We keep you posted

Geef een reactie