Ons concept

From A to Barrelback

Klassieke ambachtelijke jachtbouw gecombineerd met moderne technieken en materialen.

De vooroorlogse speedboot van het Amerikaanse merk Chris Craft komt uit een tijd waar nog weinig aan het milieu werd gedacht. De boot bestond met name uit mahonie-hout en werd aangedreven door een vervuilende dieselmotor. Ondanks deze nadelen is het ontwerp van een ongekende schoonheid en beschikt deze boot over een zodanige charme dat ze ons niet onopgemerkt kon blijven.

Wij willen het beste van deze boot behouden en de aspecten die niet meer van deze tijd zijn aanpakken en kneden tot perfectie. Denk hierbij aan het aanpassen van de manier van bouwen, het materiaal, de aandrijving etc. Dit alles om van deze oude schoonheid een moderne klassieker te maken.

Duurzaamheid is ons sleutelwoord. De focus ligt daarom naast het gebruik van ecologisch verantwoord, lokaal gekapt hout, ook op het samenwerken met lokale bedrijven, onderhoudsvrije bouwmethodes en natuurlijk de hybride aandrijving.

De bouw van deze boot voor en door Amsterdam. De gemeente Amsterdam heeft als doel per 2020, in het gehele centrum, enkel nog elektrisch vaarverkeer toe te staan. Met dit concept willen wij dan ook laten zien dat je met een hybride boot niet hoeft in te leveren op het klassieke uiterlijk van een houten boot dan wel de prestaties.

Net zoals Amsterdam willen we innoveren op het gebied van duurzaamheid, maar tegelijkertijd niets afdoen aan de charme en allure die komt met een rijke geschiedenis.

Kernbegrippen van ons project zijn duurzaamheid, innovatie, onderwijs, ambacht en lokaal ondernemerschap.

Als je meer wil weten over ons concept, plannen en vorderingen, neem contact met ons op.