Over ons

Onze zoektocht naar passie en toewijding had wat voeten in de aarde. Sjoerd en Jurriaan ontmoetten elkaar in het eerste jaar Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer op het Hout- en Meubileringscollege. Sjoerd kwam op het HMC via een omzwerving als hovenier en een studie aan de UvA. Jurriaan begon op deze school na verschillende periodes in het buitenland en een studie aan de VU.

We kwamen er tijdens onze universitaire studie achter dat dagen in de bibliotheek zitten, met de neus in de boeken, niet tot de verbeelding sprak. Na het besluit om de boel eens drastisch te veranderen zijn we beiden in 2012 op het Hout- en Meubileringscollege begonnen. De eerste twee jaar bestond uit meubelmaken, maar voor ons werd al snel duidelijk dat jachtbouw de richting was die we op wilden.

Het werken met je handen en het leren van een ambacht is voor ons een schot in de roos gebleken. Het biedt de ruimte om onze creativiteit, levenservaring en mensenkennis te benutten. Met als uiteindelijk doel dit concept tot een succes te maken.

Ons streven is om onszelf een oud ambacht aan te leren en hier een eigentijdse twist aan te geven. Denk hierbij aan het gebruik van oude technieken en de combinatie met hedendaagse technieken en materialen.