Plaatsen motorbalken en spanten

Na de romp geïmpregneerd te hebben, begon de puzzel om de spanten te plaatsen. De spanten en motorbalken zijn met behulp van ons 3D-model en de CNC gemaakt. Eerst hebben we gekeken waar de spanten nodig zijn, hoe de rest van de constructie moet zijn en hoe het gemakkelijk geplaatst kan worden in de boot.

Alle spant-onderdelen op een rij, klaar om in de epoxy gezet te worden

Natuurlijk zijn er een hoop dingen waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de plaats van de motor, de plek en de afwerking van het interieur en het creëren van genoeg ruimte voor de accu’s en opbergruimte voor andere dingen. Met dit alles in gedachten is alles getekend en geprogrammeerd. Met de CNC is een heel bouwpakket uit gefreesd en kon er begonnen worden aan de voorbereidingen voor het plaatsen.

De eerste laag epoxy aangebracht op de spant-onderdelen

In de loods bij Rhebergen Multihull Yachts hebben we alles in elkaar gezet. De motorbalken op dezelfde wijze als de kielbalk. Door het creëren van een ladderconstructie, konden de balken op de juiste afstand ten opzichte van de kielbalk en elkaar geplaatst worden.

Schuren van de gelamineerde motorbalken

Proefplaatsen van de motorbalken mbv trapconstructie

Definitief geplaatste motorbalken

Daarna zijn alle spanten geplaatst. Met behulp van de spanten is toen ook de zeegstringer gelamineerd in de boot. Deze zorgt voor een stevige verbinding tussen de dekconstructie en de romp.

Spanten op hun definitieve plek gefixeerd

Spanten gefixeerd mbv tie-wraps trekken we de huid naar de spanten

Grondhout voor de aftimmering van de cockpits in positie gebracht. Hierop zal de aftimmering van de cockpits aangebracht worden.

Zeegstringer in de boot gelamineerd en de zeeg schoon gezaagd. De rafelranden zijn eraf.

Volgende stap is het afwerken van de binnenkant met behulp van HB Coat van Epifanes.

Hier binnenkort meer over!

Geef een reactie