Schaven en Schuren

Nu de romp dicht is moeten we het oppervlak mooi shapen. De latten vormen nog geen egaal oppervlak en overal zitten nietjes en lijmresten. De eerste stap, na het verwijderen van alle nietjes, is om de latten te schaven. Een secuur werkje waarbij je veel moet kijken, voelen en bijschaven.

Natuurlijk gaan we als houtbewerkers heel lekker op de berg krullen die we schaven. Ook een foto waard!

We hebben de boot nu grofweg in de goede vorm geschaafd. Het oppervlak is echter nog niet geschikt om glasvezel en epoxy aan te brengen. Op de foto zie je dat het oppervlak nog niet egaal is, je ziet de gangen van het schaven.

 

Dankzij Mirka beschikken we over een schuurplank voor het egaliseren van het oppervlak en  twee goeie excenterschuurmachines. Daarnaast gebruiken we Abranet Ace schuurpapier voor een goede stofafzuiging. Check Mirka bij onze sponsoren!

Op de zool van de schuurmachines hebben we een zachte pad aangebracht. Hierdoor volgt de zool de curve van de boot. Zo voorkom je dat je kuilen in de boot schuurt.

Zo dat klusje is ook weer geklaard! We kunnen naar de volgende stap; de romp versterken met glasvezel en epoxy. We zullen dit uitgebreid laten zien in onze volgende post! Stay tuned!!!!

 

Geef een reactie