De voorbereidingen

Voordat we beginnen aan de daadwerkelijke bouw is er een hoop werk aan de winkel. Nu we de tekeningen van de romp volledig hebben uitgewerkt zijn we aan de slag gegaan met de onderdelen. Hieronder zie je wat hierbij kwam kijken.

DE SPIEGEL

Hieronder zijn we de mal aan het maken voor de spiegel van de boot. De spiegel is de achterkant van de boot. Deze achterkant heeft een bepaalde bolling. De radius van deze bolling hebben we uit de tabel gehaald.

Om het plaatmateriaal te buigen in de goede vorm, lamineren we meerdere dunne platen op elkaar met epoxy van Mr Boat. Een nacht in deze mal en we hebben een prachtige spiegel met de gewenste radius.

 

De voorsteven

Ook de voorsteven of boeg hebben we verlijmt uit meerdere delen. Vaak maak je een voorsteven van een gebogen stuk massief hout, eiken of mahonie. Dit ziet er prachtig uit maar in ons geval valt de boeg weg achter de huid van de boot en fungeert hij enkel constructief. Daarom hebben we gekozen voor maatvast plaatmateriaal. Dit is niet alleen sterk, maar ook heel licht.

Later in onze foto reportage kan je zien hoe de boeg mooi op maat geschaafd in de boot verwerkt zit.

 

De bouwspanten

Een zeer belangrijk onderdeel van de bouw zijn de spanten. Deze spanten geven de vorm aan je boot. Het is zaak dat ze perfect in lijn liggen met elkaar. Je kan je voorstellen dat wanneer een spant tussen twee andere te klein is je een deuk in je boot krijgt. We hebben onze computertekening gebruikt om een uitslag te maken van al deze spanten. Vervolgens hebben de CNC-machine geprogrammeerd om de spanten uit te frezen. Dit scheelt een hoop tijd en het is zeer nauwkeurig.

Bouwspanten CNC-en from From A to Barrelback on Vimeo.

Geef een reactie